Borvacsorák

A borkóstoló programokon résztvevő vendégeink borkorcsolyákat, ízelítőket vagy meleg vacsorát is rendelhetnek. 

Boraink mellé kínálunk hidegtálakat :

  1. Egyszerű sajttál
  2. Paraszttál (füstölt kolbász, paprikás szalámi, házi tepertő, parasztmájas,primőr zöldségekkel díszítve, friss kenyérrel)
  3. Ínyenctál : Berezdi kézműves sajtok, sonka variációk (serrano, prágai, mézes), kencék (hagymalekvár, zöldfűszeres sajtkrém, sült paprika krém), friss bagettek  (olívás, paradicsomos, nosztalgia).

 

A meleg vacsorára vágyók az alábbi lehetőségekből választhatnak:

3 fogásos vacsora:

A)

Gazdag zöldségleves

Pincepörkölt sósburgonyával, házi csalamádéval

Almás-túrós rétesrolók

B) 

Egries húsleves csigatésztával

Bakonyi szűzérmék galuskával

Somlói kehely                                                                                                                

C)

Magyaros gulyásleves

Tehéntúrós sztrapacska tepertővel

Somlói kehely                                                                                                                  

D) 

Gazdag zöldségleves

Vörösboros marhalábszár pörkölt petrezselymes burgonyával, házi csalamádéval

Almás-túros rétes rolók                                                             

E) 

Legényfogó leves             

Egészben sült fokhagymás sertéspecsenye

kemencében sült héjas burgonyával, párolt káposztával

Meggyes pite fahéjas vanília öntettel                                                                                                                                                   

F) 

Újházy tyúkhúsleves      

Vargányás szarvas paprikás nokedlivel

Vargabéles

G)

Tejfeles vadmalacleves

Kacsacomb káposztás cvekedlivel

Gundel palacsinta                                                                                                         

 

4 fogásos vacsora:

H) 

Szilvásváradi pisztráng almás-vargányás zellersalátával

Céklakrémleves füstölt csülökroláddal

Kacsamell Wellington módra, libamájjal batátakrémmel és lencsével

Sajttorta birsalmával                                                                                                   

I) 

Pisztáciás jérce terrine zöldparadicsom levkárral

Borjúhúsos ravioli Zsályás vajjal

Mangalicapofa libamájjal, vargányasalátával és kéksajtos burgonyahabbal

Fekete erdő torta, konyakos meggy fagylalttal