Cégbemutató

Általános tudnivalók

Magyarország északi részén, a Bükk hegység lábánál alakult ki az Egri történelmi borvidék, amelynek a legnagyobb, és az egyik legismertebb borászati cége vagyunk. Az Ostoros és Novaj községekben gazdálkodó, hagyományos szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkozó szövetkezetből a 2000. évben alakultunk részvénytársasággá.

Itt, Egertől alig 6 kilométerre találhatóak azok a legkiválóbb adottságú szőlőtermő területek, ahol még a Bükk vulkanikus talaja és klímája is kifejti hatását, de már az Alföldre jellemző napsütés is jól érezhető. Ezen a területen rendelkezünk immár 170 hektár saját ültetvénnyel, valamint mintegy 200 hektár, kistulajdonosok birtokában lévő szőlőterület termesztését integráljuk.

A saját és vásárolt mintegy 6-7 ezer tonna kiváló szőlőtermésből évente 4-45 ezer hektoliter bort készítünk. Saját töltősorainkról évente közel 5 millió palack Ostorosbor kerül az üzletekbe.

Boraink egy részét a tradicionális magyar fehér szőlőfajták adják: Leányka, Olaszrizling,

Ottonel Muskotály, Rizlingszilváni, ezeket korszerű berendezésekkel feldolgozva elsősorban friss, gyümölcsös borokat készítünk. A mai divatirányzatnak megfelelően egyre több, szintén üde, friss rozé bort is készítünk, a borvidékre jellemző Kékfrankos fajtára alapozva, de a Merlot, Pinot noir,Zweigelt, Cabernet Sauvignon, Blauer portugieser (kékoportó) fajták is megtalálhatók többszörös díjnyertes rozé cuvée borainkban.

A riolit tufába vájt, ideális klímájú pincéinkben, ászokhordókban érnek a hagyományos, héjon

erjesztéssel készülő vörösboraink: a Kékfrankos, Zweigelt, Merlot, Cabernet Sauvignon, Blauer portugieser.

Szintén gondos fahordós érlelés és házasítás után kerül palackba a borvidék legismertebb védett eredetű bora, az Egri Bikavér, amely pincészetünk legfontosabb márkája, hiszen máig ebből értékesítjük a legtöbbet. Ugyancsak kiemelt hangsúlyt fektetünk hogy a borvidék új fehér zászlósbora, a Bikavér fehér párja, az Egri Csillag is a legjobb boraink közt legyen, örömünkre az elmúlt években több elismerést is kapott.

Borainkkal szinte valamennyi üzletláncban – Spar, Interspar, Coop, CBA, Reál, Aldi, Metro, Tesco, Auchan, Euro Family – találkozhatnak, de megtalálhatók a borszaküzletekben és egyre több étteremben és szállodában is.