Sajtó

Elkeltek a legények Ostoroson!

Nők ilyen jól még nem érezték magukat boros rendezvényen, ezt biztosan állíthatjuk, mint ahogy augusztus 31-én Ostoroson, az a hagyományos, ám OstorosBORongoló néven első alkalommal megrendezett szüreti fesztiválon érezték magukat a hölgyek. Nem véletlen, hiszen ez a rendezvény elsősorban róluk szólt és minden nekik készült.
Nekik készült már eleve a fesztivál bora, a Csipke Rozé, amely a 2012-es évjárat igazi különlegessége, egy rozébor, amelyet kifejezetten a női ízlésvilágot figyelembe véve alkotott meg a cég borásza. De számukra szerveződtek a programok is. Már délben elkezdődött egy főzőversennyel, ahol a csapatok grillezési tudásukat mutathatták be, értő zsűri előtt, amelynek elnöke Sági Szilárd most nem csak kibickedett és bírált, de hasznosítható ötletekkel is segítette, hogy a versenyen és majdan az otthoni grillezéskor is valódi finomságok készülhessenek. Hogy női szem és száj is értékeljen, segített neki Rostás Bea Piros egri szobrászművész, zenész, énekesnő, aki Ostoroson ünnepelte a születésnapját is.
Az igazi csajos buli délután vette kezdetét, amikor kinyitottak a női ötpróba állomásai. Itt vidám, nőies, illetve boros, és persze „nőiesen boros” feladatok várták a versenyzőket. A borlopózás, pogácsaszaggatás, sodrófa hajítás mellett boros címke felismerés és boros tesztlap kitöltéssel lehetett gyűjteni a zsetonokat, amelyek az este folyamán fontos szerepet kaptak. Ezekkel a zsetonokkal lehetett ugyanis licitálni a legényárverésen, és az ajándéksorsoláson is.
Az est egyik fénypontja kétségkívül a legényárverés volt, ahol 10 jóképű, vállalkozó szellemű fiatalember várta, hogy a lányok, hölgyek megtegyék tétjeiket. Az első megilletődöttség után valódi árverési hangulat alakult ki, egy-egy daliásabb legényért három-négy hölgy is vetélkedett. Végül jó hangulatban valamennyi férfiú elkelt, akikkel ott helyben egy kétszemélyes vacsora közben lehetett kicsit jobban ismerkedni, hogy aztán itt véget is érjen, vagy esetleg folytatódjon a barátkozás.
A rendezvény hivatalos részét – szintén a hölgyek kedvére – egy igazi olasz sármőr, Erox Martini koncertje zárta. A romantikus olasz dallamok meghozták a hangulatot a késő esti bálhoz, ahol Sági Szilárd és Erox is kivette részét a hajnalig tartó mulatságból.

 

A Csipke Rozé

Egy valódi rozébor különlegesség, amelynek a merlot és a kékfrankos adja a karakterét, és kékoportó (blauer portugieser) lágyítja, teszi simulékonyabbá és gyümölcsösebbé, egy kevés szénsav pedig frissíti. Egy karakteres bor, egy kis plusz színnel, ízzel, illattal, amely több borversenyen díjazott lett, az Egri Borvidéki Borversenyen ezüstérmet nyert. Egy új borcsalád első tagja, amely a 2013-as évjáratból egy fehér bor párt kap. A cél egy új vásárlóréteg, a hölgyek és a fiatalok megismertetése a minőségi borfogyasztással.

Az Ostorosbor Zrt.
Az Egri Borvidék legnagyobb borászata Egertől 4 kilométerre, a legkiválóbb adottságú, vulkanikus eredetű szőlőtermő területeken gazdálkodik. 70 hektár saját ültetvénye mellett közel 500 hektár, kistulajdonosok birtokában lévő szőlőterület termesztését integrálja. Az 5-6 ezer tonna szőlőtermést felvásárolva évi 40-45 ezer hektoliter bort állít elő. Ennek egy részét a tradicionális magyar fehér szőlőfajták adják: Leányka, Olaszrizling, Ottonel Muskotály, Rizlingszilváni, ezeket korszerű berendezésekkel feldolgozva, kóracél tartályokban tárolják és érlelik. A mai divatirányzatnak megfelelően egyre több üde, friss, gyümölcsös rozé bort készítenek, a borvidékre jellemző Kékfrankos fajtára alapozva. A riolit tufába vájt, ideális klímájú pincékben, ászokhordókban érnek a hagyományos vörösborok: a Kékfrankos, Zweigelt, Merlot, Cabernet Sauvignon, Blauer portugieser és – gondos fahordós érlelés és házasítás után – a borvidék legismertebb védett eredetű bora, az Egri Bikavér. A cég saját üzemében évi 5 millió palack bort töltenek, amelyek valamennyi nagy üzletláncban megtalálhatóak.
Az elmúlt évek a fejlesztésről szóltak Ostoroson. A beruházások és a szemléletváltás célja, hogy a folyamatosan változó, egyre magasabb fogyasztói igényeknek eleget tegyenek. Prémium boraik az országos borversenyeken egyre jobb eredményeket érnek, el, a prémium Merlot-Pinot Noire rozé az országos rozé versenyen a harmadik legmagasabb ponttal lett aranyérmes.

 

Ostorosbor: friss borok, friss szemlélet

A Bor és Piac magazin Ostorosról

 

Kapcsolat:

Ostorosbor Zrt. 3326 Ostoros, Nagyvölgy u. 2.
Tel.: +36-36-556-040
Fax: +36-36-556-043
E-mail: ostorosbor@ostorosbor.hu
Honlap: www.ostorosbor.hu

Ügyvezető igazgató: Soltész Gergő
Borászati igazgató: Kiss Péter
Kereskedelmi vezető: Vályi Katalin

További sajtóinformáció: Akció-Press Média, Marketing, Varga Ottó. 06-20/9689-666