Csipke Édes Rozé
- Csipke
- Rozé
- Rozé
- Édes
Friss, zamatos eper elevenedik meg minden kortyban. Kellemes édessége jó egyensúlyban van a lendületes savakkal. Igazi könnyed, délutáni beszélgetős bor. Érdemes picit behűteni.
Ételpárosítás
Könnyű saláták, tészták, rizs ételek, zöldséges finomságok, grillezett és sült halak remek társa a Csipke Rozé.
Javasolt fogyasztási hőmérséklet és fogyasztási idő
8-10 °C, 2 éven belül
Borkészítés
Az alkoholos erjesztés acéltartályban történt, kontrollált hőmérsékleten.
Szőlőfajták: Kékoportó 30,31%; Blauburger 30,31%; Merlot 20,2%; Menoire 5,45% Kékfrankos 4,85%; Zweigelt 4,44%; Pinot Noir 4,44%
Dűlő: Eger, Ostoros és Novaj
Talaj: Riolittufán képződött barna erdőtalaj
Technikai adatok
Kiszerelés: 0,75 L
Alkohol: 11.06 % Vol
Cukor: 55.8 g/L
T.sav: 5.19 g/L
Extrakt: 74.5 g/L