Amulett édes 2019
- Amulett
- Hárslevelű
- Fehér
- Édes
Buja, hömpölygő, és egzotikus ízvilágú édes Hárslevelű – igazi klasszikusa a borvidéknek. Hűvösebb esték melengető, selymesen simogató itala, desszertek, illatos ázsiai ételek, indiai zöldséges- és szárnyashúsból készült curry-k tökéletes kísérője. Kellemesen behűtve mutatja legszebb ízeit.
Ételpárosítás
Keleti ízek és ételek, libamájpástétom, mézs bárány és kacsasült pompás kísérője.
Javasolt fogyasztási hőmérséklet és fogyasztási idő
8-10 °C, 2 éven belül
Borkészítés
Az alkoholos erjesztés acéltartályban történt, kontrollált hőmérsékleten.
Szüret: 2019. Október
Szőlőfajták: Muskotály-Hárslevelű
Dűlő: Eger, Ostoros és Novaj
Talaj: Riolittufán képződött barna erdőtalaj
Technikai adatok
Kiszerelés: 0,75 L
Alkohol: 12.17 % Vol
Cukor: 50.4 g/L
T.sav: 6.04 g/L
Extrakt: 21.7 g/L