Menü
Széchenyi 2020

Amulett édes 2019

  • Amulett
  • Hárslevelű
  • Fehér
  • Édes

Buja, hömpölygő, és egzotikus ízvilágú édes Hárslevelű – igazi klasszikusa a borvidéknek. Hűvösebb esték melengető, selymesen simogató itala, desszertek, illatos ázsiai ételek, indiai zöldséges- és szárnyashúsból készült curry-k tökéletes kísérője. Kellemesen behűtve mutatja legszebb ízeit.

Vásárlás

Ételpárosítás

Keleti ízek és ételek, libamájpástétom, mézs bárány és kacsasült pompás kísérője.

Javasolt fogyasztási hőmérséklet és fogyasztási idő

8-10 °C, 2 éven belül

Borkészítés

Az alkoholos erjesztés acéltartályban történt, kontrollált hőmérsékleten.

Szüret: 2019. Október

Szőlőfajták: Muskotály-Hárslevelű

Dűlő: Eger, Ostoros és Novaj

Talaj: Riolittufán képződött barna erdőtalaj

Technikai adatok

Kiszerelés: 0,75 L

Alkohol: 12.17 % Vol

Cukor: 50.4 g/L

T.sav: 6.04 g/L

Extrakt: 21.7 g/L

Vissza a borainkra

További ajánlásunk

Amulett cabernet

Amulett, Cabernet Sauvignon, Vörös, Száraz

A világ egyik legnépszerűbb szőlőfajtájának és a klasszikus egri terroir jegyeknek a harmonikus kombinációja ez a bor. Nemes és elegáns egyszerre, a határozott ízek kedvelőinek ...

Tudj meg többet

Amulett rozé

Amulett, Cuvée, Rozé, Félszáraz

A májusi cseresznye elevenedik meg ebben a félszáraz rozéban. Kóstolva pont olyan ropogós, édes és zamatos, mint amikor egy érett, gyönyörű nagyszemű cseresznyébe harapunk. Még ...

Tudj meg többet
Prémium Egri Merlot

Prémium Egri Merlot

Prémium, Merlot, Vörös, Száraz

A telt, hömpölygően gazdag ízvilágú, tökéletes érett szőlőből készült, bársonyos vörösborok kedvelőinek a bora ez a válogatott szőlőből készült Merlot. Érett, ropogós cseresznye, puha, ...

Tudj meg többet