Menü
Széchenyi 2020

Csipke Édes Rozé

  • Csipke
  • Rozé
  • Rozé
  • Édes

Friss, zamatos eper  elevenedik meg minden kortyban. Kellemes édessége jó egyensúlyban van a lendületes savakkal. Igazi könnyed, délutáni beszélgetős bor. Érdemes picit behűteni.

Vásárlás

Ételpárosítás

Könnyű saláták, tészták, rizs ételek, zöldséges finomságok, grillezett és sült halak remek társa a Csipke Rozé.

Javasolt fogyasztási hőmérséklet és fogyasztási idő

8-10 °C, 2 éven belül

Borkészítés

Az alkoholos erjesztés acéltartályban történt, kontrollált hőmérsékleten.

Szőlőfajták: Kékoportó 30,31%; Blauburger 30,31%; Merlot 20,2%; Menoire 5,45% Kékfrankos 4,85%; Zweigelt 4,44%; Pinot Noir 4,44%

Dűlő: Eger, Ostoros és Novaj

Talaj: Riolittufán képződött barna erdőtalaj

Technikai adatok

Kiszerelés: 0,75 L

Alkohol: 11.06 % Vol

Cukor: 55.8 g/L

T.sav: 5.19 g/L

Extrakt: 74.5 g/L

Vissza a borainkra

További ajánlásunk

Amulett cabernet

Amulett, Cabernet Sauvignon, Vörös, Száraz

A világ egyik legnépszerűbb szőlőfajtájának és a klasszikus egri terroir jegyeknek a harmonikus kombinációja ez a bor. Nemes és elegáns egyszerre, a határozott ízek kedvelőinek ...

Tudj meg többet

Amulett édes

Amulett, Hárslevelű, Fehér, Édes

Buja, hömpölygő, és egzotikus ízvilágú édes Hárslevelű - igazi klasszikusa a borvidéknek. Hűvösebb esték melengető, selymesen simogató itala, desszertek, illatos ázsiai ételek, indiai zöldséges- és ...

Tudj meg többet

Amulett rozé

Amulett, Cuvée, Rozé, Félszáraz

A májusi cseresznye elevenedik meg ebben a félszáraz rozéban. Kóstolva pont olyan ropogós, édes és zamatos, mint amikor egy érett, gyönyörű nagyszemű cseresznyébe harapunk. Még ...

Tudj meg többet