Csipke Édes
- Csipke
- Hárslevelű
- Fehér
- Édes
Buja, hömpölygő, és egzotikus ízvilágú édes Debrői Hárslevelű – igazi klasszikusa a borvidéknek. Hűvösebb esték melengető, selymesen simogató itala, desszertek, illatos ázsiai ételek, indiai zöldséges- és szárnyashúsból készült curry-k tökéletes kísérője. Kellemesen behűtve mutatja legszebb ízeit.
Ételpárosítás
Keleti ízek és ételek, libamájpástétom, mézes bárány és kacsasült pompás kísérője.
Javasolt fogyasztási hőmérséklet és fogyasztási idő
8-10 °C, 2 éven belül
Borkészítés
Az alkoholos erjesztés acéltartályban történt, kontrollált hőmérsékleten.
Szőlőfajták: Hárslevelű
Dűlő: Eger, Ostoros és Novaj
Talaj: Riolittufán képződött barna erdőtalaj
Technikai adatok
Kiszerelés: 0,75 L
Alkohol: 11.87 % Vol
Cukor: 48.1 g/L
T.sav: 5.34 g/L
Extrakt: 69 g/L