Menü
Széchenyi 2020

Csipke rozé 2021

  • Csipke
  • Rozé
  • Rozé
  • Száraz

Ez a rozé pont olyan, mintha egy hatalmas tál érett, zamatos eperbe harapnák. Bár a bor száraz, ízében mégis gazdag, édes gyümölcsösség jellemzi, és egy csipetnyi szénsavasság teszi vibrálóan lendületessé. Helyezzük kényelembe magunkat, töltsünk ki egy pohárral, és élvezzük minden cseppjét. Egy kis hűtés jól áll neki.

Vásárlás

Ételpárosítás

Könnyű saláták, tészták, rizs ételek, zöldséges finomságok, grillezett és sült halak remek társa a Csipke Rozé.

Javasolt fogyasztási hőmérséklet és fogyasztási idő

8-10 °C, 1 éven belül

Borkészítés

Az alkoholos erjesztés acéltartályban történt, kontrollált hőmérsékleten.

Szüret: 2021. Szeptember

Szőlőfajták: Kékoportó Blauburger;Merlot; Menoire; Kékfrankos ; Zweigelt; Pinot Noir

Dűlő: Eger, Ostoros és Novaj

Talaj: Riolittufán képződött barna erdőtalaj

Technikai adatok

Kiszerelés: 0,75 L

Alkohol: 12.18 % Vol

Cukor: 1.3 g/L

T.sav: 5.6 g/L

Extrakt: 20.9 g/L

Díjak

Országos Miklós-Napi Rozé Borverseny 2021 - Arany

Vissza a borainkra

További ajánlásunk

Amulett cabernet

Amulett, Cabernet Sauvignon, Vörös, Száraz

A világ egyik legnépszerűbb szőlőfajtájának és a klasszikus egri terroir jegyeknek a harmonikus kombinációja ez a bor. Nemes és elegáns egyszerre, a határozott ízek kedvelőinek ...

Tudj meg többet

Amulett édes

Amulett, Hárslevelű, Fehér, Édes

Buja, hömpölygő, és egzotikus ízvilágú édes Hárslevelű - igazi klasszikusa a borvidéknek. Hűvösebb esték melengető, selymesen simogató itala, desszertek, illatos ázsiai ételek, indiai zöldséges- és ...

Tudj meg többet

Amulett rozé

Amulett, Cuvée, Rozé, Félszáraz

A májusi cseresznye elevenedik meg ebben a félszáraz rozéban. Kóstolva pont olyan ropogós, édes és zamatos, mint amikor egy érett, gyönyörű nagyszemű cseresznyébe harapunk. Még ...

Tudj meg többet