Csipke rozé 2021
- Csipke
- Rozé
- Rozé
- Száraz
Ez a rozé pont olyan, mintha egy hatalmas tál érett, zamatos eperbe harapnák. Bár a bor száraz, ízében mégis gazdag, édes gyümölcsösség jellemzi, és egy csipetnyi szénsavasság teszi vibrálóan lendületessé. Helyezzük kényelembe magunkat, töltsünk ki egy pohárral, és élvezzük minden cseppjét. Egy kis hűtés jól áll neki.
Ételpárosítás
Könnyű saláták, tészták, rizs ételek, zöldséges finomságok, grillezett és sült halak remek társa a Csipke Rozé.
Javasolt fogyasztási hőmérséklet és fogyasztási idő
8-10 °C, 1 éven belül
Borkészítés
Az alkoholos erjesztés acéltartályban történt, kontrollált hőmérsékleten.
Szüret: 2021. Szeptember
Szőlőfajták: Kékoportó Blauburger;Merlot; Menoire; Kékfrankos ; Zweigelt; Pinot Noir
Dűlő: Eger, Ostoros és Novaj
Talaj: Riolittufán képződött barna erdőtalaj
Technikai adatok
Kiszerelés: 0,75 L
Alkohol: 12.18 % Vol
Cukor: 1.3 g/L
T.sav: 5.6 g/L
Extrakt: 20.9 g/L
Díjak
Országos Miklós-Napi Rozé Borverseny 2021 - Arany